Etapa II

Obtinerea produsului inovativ este intr-un stadiu avansat de realizare si anume, in fazele de transfer tehnologic si caracterizare a formulei si proceselor, inclusiv compatibilitatea/ stabilitatea celor 3 biocomponente.

Se completeaza si se aprofundeaza studiul profilului toxicologic si de actiune specifica ale acestora, ca efecte individuale si de sinergie.

Activitatile fiind desfasurate in contextul cerintelor farmaceutice, cercetarile sunt laborioase si presupun feedback-uri importante si dese pentru optimizare produs si tehnologie, ceea ce implica sute de incercari de analize si testari.

Indicatorii propusi sunt indepliniti, etapa continand rapoarte de analiza si experimentare, buletine si fise tehnologice, protocoale, specificatii, documente.

La nivel de laborator s-au efectuat mai multe variante de formulare de produs injectabil sub forma de solutie care s-au exclus treptat in baza rezultatelor analizelor fizico-chimice/ stabilitate fizico-chimica sau compatibilitate, obtinandu-se o varianta finala a formulei de fabricatie in conformitate cu specificatiile de produs/ Farmacopee Europeana in vigoare care a fost experimentata si la nivel pilot.

Dezvoltarea farmaceutica si fizico-chimica la nivel experimental si pilot a produsului se concretizeaza intr-o formula de fabricatie cu componente compatibile si stabile fizico-chimic si microbiologic pe termen lung, si un proces de fabricatie reproductibil la nivel pilot cu facilitate de transfer la nivel industrial

Au fost redactate lucrari pe specificul temei proiectului, promovand cercetarile inovative, dintre care mentionam faptul ca una din lucrari a fost medaliata cu bronz la Conferinta /Expozitie de creativitate si inovare - Euroinvent 2014

Schema etapa 2