Obiectivul proiectului:

Valorificarea rezultatelor cercetarilor inovative privind exploatarea de structuri chimice entomologice unice cu efecte farmacologice remarcabile in afectiuni cu etiologii de tip keratinic, inflamatoriu in procese particulare specifice, vascular, osteoarticular si microbian. Analogia acestor structuri cu cele umane poate explica eficienta modului de actiune complementar al entocomplexelor active tinta asupra substraturile moleculare umane alterate, inducand in mod selectiv o buna responsivitate a organismului cu anumite disfunctii.
Cinci grupuri bioactive ca si complexitate structural - functionala sunt implicate in cercetarile aplicative ale SC Biotehnos SA care compatibilizeaza cu cele mai recente studii in domeniu. Doua dintre acestea sunt propuse a se dezvolta si transfera la nivel industrial pentru fabricatie si comercializare in industria farmaceutica.

Valoarea proiectului

valoare totala 5.250.000 lei

valoare nerambursabila: 2.100.000 lei

valoare surse proprii: 3.150.000 lei

Biotehnos

  • are capacitatea de a desfasura activitatile necesare realizarii proiectului pe intreg ciclul de cercetare – dezvoltare, transfer tehnologic, asigurarea si controlul calitatii, aprovizionare, depozitare productie, distributie, financiar-contabil si commercial - marketing
  • competenta in aplicatii tehnologice avansate cu personal calificat in biochimie si biotehnologie, biologie, inginerie chimica, chimie – farmaceutica.

Proiectul reuneste preocuparile companiei cu cele ale Institutului de Microbiologie si Biotehnologie al Academiei de Stiinte din Republica Moldova, astfel incat colectivul Biotehnos se alatura colaborarii cu dr. biol. Veaceslav Ciuhrii, specialist cu expertiza si traditie în domeniul entomologic pe probleme de crestere si manipulare a insectelor si de monitorizare în etapele lor specific de dezvoltare. Aceasta colaborare se refera de asemenea si la elaborarea de biotehnologii particulare innovative privind obtinerea materiei entomologice standardizata care constituie baza de bioprodus  tinta proiectului este dezvoltarea produselor conform normelor in vigoare (specificatii si efect therapeutic declarat).